Deskoherní klub Veltrusy

Kemet: Krev a písek

Zápis z 17. 11. Kemet: Krev a písek Dnes jsme se sešli, abychom si zahráli Kemet. Oskar se rychle přihlásil, že chce bojovat o vítězství, když získal destičku špiona, asi nejlepší bojový buff v celé hře. Od té doby se s ním každý bál bojovat a on toho veselé využíval. Ostatní se mezitím rvali kolem stolu, snažili se ho nějak omezit a zároveň urvat co nejvíce bodů pro sebe. Hra trvala dlouho, dostali jsme se už za počet bodů nutný k ukončení hry, ale stále byl aktivní mechanismus, který zabraňuje jednomu hráči zvítězit, dokud nemá převahu na začátku svého kola. No a pak si to jeden z hráčů špatně spočítal a já jsem vyhrál.

Protože noc byla ještě mladá, zkusili jsme si High Society a musím říct, že ta hra je na párty prostě skvělá. Hráči draží body pomocí peněz, snaží se urvat co nejvíc bodů, získat co nejméně postihů a to vše tak, aby, až hra náhle skončí, neměli nejméně peněz. Prostě kopec zábavy a fakt mi to šlo. Spoluhráči to už trochu nesli těžce, a tak mi zakázali jít domů, dokud neprohraji, což se naštěstí po několika hrách povedlo.

Komentáře

Napsat komentář

Tagy

Poslední příspěvky

4. výjezdní hraní

Pro veliký úspěch jarního výjezdu jsme udělali podzimní opáčko, na stejném místě – Penzion Fulda, ve stejném počtu: 15 dospělých a 17 dětí, jen v trošku jiném složení. Část lidí už přijela ve čtvrtek, ti si dali v pátek procházku po naučné stezce svaté Barbory. Ač nás na konci zastihl déšť, tak jsme se vrátili s úsměvem na rtech a připraveni zasednout ke stolům a hrát. Vytěžili jsme i wellness v penzionu. V sobotu jsme se vydali na Černou horu

Vílí kruh

Nenechte se zmást na první pohled roztomilou hrou. U méně vyhraných hráčů tato hra zavaří nejednu hlavu. Vašim úkolem je stavět na své mýtince houbovou vesničku, která vám bude přinášet vítězné body. To by nebylo strategicky náročné, kdyby se vaše víla nepohybovala na kruhu po všech houbičkách v takovém počtu, který ukazuje vámi právě umístěná houba na mýtince. Kouzlo velké strategie se schovává v tom, že víla se svými kroky může zastavit na houbách protihráče a ten díky tomu také

WORMS: Desková hra

Asi většina z nás zná hru Worms. A s radostí zavzpomíná na hodiny hraní s přáteli. Ať už doma nebo v hodinách informatiky 😁 Ale jak dopadl převod této legendární hry do deskové podoby? Opravdu stojí za to, nebo se to jen veze na nové vlně, kdy se do deskové podoby převádí čím dál tím více PC her? Kvalita hry je na dobré úrovni, jak v kartách, tak i miniatur. Pravidla jsou poměrně jednoduchá a rychle vám přijdou do krve. 

Sledujte nás