Deskoherní klub Veltrusy

WORMS: Desková hra

Asi většina z nás zná hru Worms. A s radostí zavzpomíná na hodiny hraní s přáteli. Ať už doma nebo v hodinách informatiky 😁 Ale jak dopadl převod této legendární hry do deskové podoby? Opravdu stojí za to, nebo se to jen veze na nové vlně, kdy se do deskové podoby převádí čím dál tím více PC her?

Kvalita hry je na dobré úrovni, jak v kartách, tak i miniatur. Pravidla jsou poměrně jednoduchá a rychle vám přijdou do krve. 

A jak se to hraje? Hra je ovládaná kartami, kde máte všechny známé zbraně ze hry i s jejich ničivými efekty. A vy jen budete přemýšlet jakou vytáhnout dříve. Samozřejmě se tu nacházejí i všemi nemilé miny a bedny s vybavením, bez kterých to samozřejmě nejde. A pak tu jsou kostky, který přidávají do hry element náhody. Protože i tady hraje velikou důležitost vítr, takže se vám nejednou může stát,  že ten krásný minový útok, kterým smažete půlku nepřátel a mapy( ano i tady dochází k postupné demolici hrací plochy) se díky větru otočí přímo na vás. Hra je to svižná a o zábavné chvíle rozhodně není nouze. Doporučuji hrát primárně jakožto oddychovou,až párty hru s přáteli, jenž znají předlohu. Neznalec se obávám neocení takové skvosty jako je Svatý granát a betonový osel.

Závěrem: Hra se povedla a při partii na vás dýchne atmosféra Wormsů. Takže za mě👍

Plusy: Jednoduchá pravidla, rychlá partie, krásné zpracování. Kopec srandy

Mínusy: Veliký podíl náhody. Primárně určeno pro znalce.

20241016_194619

Komentáře

Napsat komentář

Tagy

Poslední příspěvky

WORMS: Desková hra

Asi většina z nás zná hru Worms. A s radostí zavzpomíná na hodiny hraní s přáteli. Ať už doma nebo v hodinách informatiky 😁 Ale jak dopadl převod této legendární hry do deskové podoby? Opravdu stojí za to, nebo se to jen veze na nové vlně, kdy se do deskové podoby převádí čím dál tím více PC her? Kvalita hry je na dobré úrovni, jak v kartách, tak i miniatur. Pravidla jsou poměrně jednoduchá a rychle vám přijdou do krve. 

Heroes of Might & Magic 3 The board game

Deskovka HoMaM: Jen nostalgie nebo hra co za to stojí? Před Vánoci roku 2022 se mi na FB zobrazila reklama na Kickstarter Heroes of Might & Magic 3 The board game. Hra po dlouhých 20-ti měsících čekání dorazila a stálo to za to. Od počátku jsem to bral spíš jako retro vzpomínku. Ve skutečnosti jsem nevěřil, že počítačový mechanismus bude u stolní hry fungovat.Obsahem balení jsem byl mile překvapený. Velký obsah, spousta karet, mapových dílků a především nádherné zpracování grafiky

Sledujte nás