Deskoherní klub Veltrusy

Scarface 1920

Ve středu jsme si vyzkoušeli Scarface 1920. Je to zákeřná hra z období 20. let. Do rukou dostanete jeden z Chicagských gangů a snažíte se vydělat co největší balík na prodeji alkoholu během prohibice.

My jsme si zahráli v plném počtu, obsazení bylo: Martina (židi), Filip (Irové), Tomáš (černoši) a já (Italové). Italové hned na začátku dali téměř všechny své peníze za úplatky polici, aby obsadil střed města. Černý gang vytušil příležitost zmocnit se vyklizené Italské čtvrti, kterou se mu podařilo zabrat. Irčani ani židi neměli touhu expandovat. Hra se začala rozjíždět a atmosféra ve městě houstla, prudký nárůst kriminality policie neřešila a místo toho profitovala z úplatků. Starosta města zázračně zbohatnul a to až tak, že si nechal postavit soukromé stáje. Na veřejnosti se mafiáni prezentují jako štědří mecenáši, když ve městě otevírají sirotčinec, nebo přilákají filmového producenta. Mezi tím však svědci v soudních procesech mizí za nevyjasněných okolností. Tajné sklady plné alkoholu, pomáhají hasit žízeň v nočních podnicích. Irové provozují Casina, židi bordely a Italové noční kluby. Černoši provozovali tak akorát taxi službu a hledali kde co ukrást.

Irská whiskey, která zaplavila Chicago určila vítěze, kterým se stal s velkým náskokem Filip. Na druhém místě, se díky množství společníků umístil Oskar. Bohužel ani dlouhé prsty vedoucí až na radnici, nestačily Martině na lepší než třetí místo. Nejméně úspěšný byl Tomáš, který bohužel pochopil silnou stránku svého gangu až v závěru hry.

Hra má pomalý rozjezd, což je ideální pro nováčky, kteří mají čas se chytit. Ve čtyřech hráčích jsme to i s pravidly dali za 4 hodiny a to je skvělý čas. Rozhodně se nejedná o jednoduchou hru. Já jsem si to vážně užil. Je to nádherně zpracovaná, tématická hra u které nikdy nevíte co na vás soupeři vytáhnou. Díky Filipovi, Martině a Tomášovi to byla skvělá zábava.

Komentáře

Napsat komentář

Tagy

Poslední příspěvky

WORMS: Desková hra

Asi většina z nás zná hru Worms. A s radostí zavzpomíná na hodiny hraní s přáteli. Ať už doma nebo v hodinách informatiky 😁 Ale jak dopadl převod této legendární hry do deskové podoby? Opravdu stojí za to, nebo se to jen veze na nové vlně, kdy se do deskové podoby převádí čím dál tím více PC her? Kvalita hry je na dobré úrovni, jak v kartách, tak i miniatur. Pravidla jsou poměrně jednoduchá a rychle vám přijdou do krve. 

Heroes of Might & Magic 3 The board game

Deskovka HoMaM: Jen nostalgie nebo hra co za to stojí? Před Vánoci roku 2022 se mi na FB zobrazila reklama na Kickstarter Heroes of Might & Magic 3 The board game. Hra po dlouhých 20-ti měsících čekání dorazila a stálo to za to. Od počátku jsem to bral spíš jako retro vzpomínku. Ve skutečnosti jsem nevěřil, že počítačový mechanismus bude u stolní hry fungovat.Obsahem balení jsem byl mile překvapený. Velký obsah, spousta karet, mapových dílků a především nádherné zpracování grafiky

Sledujte nás