Deskoherní klub Veltrusy

Messina 1347

V polovině 14. století století, v době morové epidemie, jsme se v roli šlechty potkali v přístavním městě Messina.

Každý na vlastní pěst se snažil zachraňovat obyvatele a vypalovat morem postižené městské části. Evakuování dělníci , církevní činitelé i drobní šlechtici se nám pak odvděčili prací na našem panství. Po opadnutí epidemie jsme zdravé obyvatele navracely zpět do jejich domovů.

Středobodem krásně ilustrované hry je město složené z hexových dílů kde se pohybují vaši zástupci, kterými vybíráte dostupné akce. Po evakuaci obyvatele a likvidaci moru získáte přímé odměny nebo spustíte akci správce na svém panství. Získáváte suroviny (dřevo, prostředky pro likvidaci moru či peníze), postupujete na dílčích stupnicích archivu, písemných záznamů nebo úspěšnosti v likvidaci moru, můžete postavit nové dílny pro zdravé i nemocné obyvatele v karanténě, zvyšovat jejich kvalifikaci, čistit připlouvající lodě od moru a připravovat vozy pro zpáteční cestu obyvatel do města. Po šesti kolech je konec hry.

Hráli jsme ve třech, každý zvolil jinou strategii. Nicméně každý potřeboval pro svůj rozvoj suroviny a neméně důležité bylo i pořadí hráčů v kole. Mně se podařilo si již v prvním kole zajistit slušnou produkcí a pak ji dále navyšovat, zaměřil jsem se tedy hlavně na stavby dílen pro evakuované občany a likvidaci moru ve městě. Jako první jsem také začal stěhovat lidi zpět do města a to pochopitelně na nejlukrativnější pozemky. Rád si zahraji znovu, abych si ověřil zda mne hra bude bavit i pokud nevyhraji :-).

Komentáře

Napsat komentář

Tagy

Poslední příspěvky

4. výjezdní hraní

Pro veliký úspěch jarního výjezdu jsme udělali podzimní opáčko, na stejném místě – Penzion Fulda, ve stejném počtu: 15 dospělých a 17 dětí, jen v trošku jiném složení. Část lidí už přijela ve čtvrtek, ti si dali v pátek procházku po naučné stezce svaté Barbory. Ač nás na konci zastihl déšť, tak jsme se vrátili s úsměvem na rtech a připraveni zasednout ke stolům a hrát. Vytěžili jsme i wellness v penzionu. V sobotu jsme se vydali na Černou horu

Vílí kruh

Nenechte se zmást na první pohled roztomilou hrou. U méně vyhraných hráčů tato hra zavaří nejednu hlavu. Vašim úkolem je stavět na své mýtince houbovou vesničku, která vám bude přinášet vítězné body. To by nebylo strategicky náročné, kdyby se vaše víla nepohybovala na kruhu po všech houbičkách v takovém počtu, který ukazuje vámi právě umístěná houba na mýtince. Kouzlo velké strategie se schovává v tom, že víla se svými kroky může zastavit na houbách protihráče a ten díky tomu také

WORMS: Desková hra

Asi většina z nás zná hru Worms. A s radostí zavzpomíná na hodiny hraní s přáteli. Ať už doma nebo v hodinách informatiky 😁 Ale jak dopadl převod této legendární hry do deskové podoby? Opravdu stojí za to, nebo se to jen veze na nové vlně, kdy se do deskové podoby převádí čím dál tím více PC her? Kvalita hry je na dobré úrovni, jak v kartách, tak i miniatur. Pravidla jsou poměrně jednoduchá a rychle vám přijdou do krve. 

Sledujte nás