Deskoherní klub Veltrusy

Pax Pamir

Dnes jsme se po krátké době opět pustili do Pax Pamir second edition. Hry, která je plná zvratů a intrik. Jednoduchá pravidlově složitější na usledování všech možností. Ale hlavně výborná historická strategie.

Z počátku hry, jsme každý zvolili trochu jinou taktiku. Petr, klasicky, hrabal rupie kde se dalo. A tak držel, opět klasicky, mě bez peněz. Vydal jsem se proto cestou špionů a vysílal zvědy po celé zemi. Honza vsadil na sílu a tak začal pracovat na vojenské převaze v regionu. První boje na sebe nenechali dlouho čekat. A tak ještě před prvním bodování došlo na zákeřné zrady vražděním karet špiony a také ničení kmenů a infrastruktury vojsky. První kartu dominance a nejvyšší bodový zisk 3 bodů pro sebe uzmul Petr, se kterým jsem se svezl já a vypotil pro sebe 1 bod. To asi trochu namíchlo Honzu, který ještě více zatlačil na Ruskou stranu, která se stala až do druhého bodování dominantní. Právem proto získal celých 5 bodů a ujal se vedení. Ovšem, nebyl bych to já, kdybych si taky neurval kousek věhlasu pro sebe a šikovně mířenou změnou loajility od Afgánců k Rusům, jsem se dostal na druhé místo v oblíbenosti této strany a získal 3 body. Na Petra zbyl alespoň ten jeden bod za náklonost k dominantní straně a tak se nám hra docela vyrovnala. Plán se nám vyčistil od vojsk vlivem dominancí jedné ze stran. A Honza si vyčistil dvůr od mých zvědů odstraněním svých, již nepotřebných, vůdců kmenu. Brzy na to, totiž i on změnil svou loajalitu. No a mohli jsme se pustil do druhé poloviny hry. Honza tentokrát navíc s jednobodovým náskokem předemnou a Petrem. Třetí bodovací karta dominance ze čtyr přišla velice brzy. A protože Petr měl v tu chvíli nejvíce zvědů a kmenů ve hře. Stejně jako, jak jinak, peněz. Vyhlíželi jsme s Honzou brzké bodování a vymýšleli, jak získat co nejvíce bodů pro sebe. Petr měl ale jiný plán. Bodovací kartu nechával na místě a snažil držet před námi náskok v počtu zvědů a kmenů ve hře.

Komentáře

Napsat komentář

Tagy

Poslední příspěvky

4. výjezdní hraní

Pro veliký úspěch jarního výjezdu jsme udělali podzimní opáčko, na stejném místě – Penzion Fulda, ve stejném počtu: 15 dospělých a 17 dětí, jen v trošku jiném složení. Část lidí už přijela ve čtvrtek, ti si dali v pátek procházku po naučné stezce svaté Barbory. Ač nás na konci zastihl déšť, tak jsme se vrátili s úsměvem na rtech a připraveni zasednout ke stolům a hrát. Vytěžili jsme i wellness v penzionu. V sobotu jsme se vydali na Černou horu

Vílí kruh

Nenechte se zmást na první pohled roztomilou hrou. U méně vyhraných hráčů tato hra zavaří nejednu hlavu. Vašim úkolem je stavět na své mýtince houbovou vesničku, která vám bude přinášet vítězné body. To by nebylo strategicky náročné, kdyby se vaše víla nepohybovala na kruhu po všech houbičkách v takovém počtu, který ukazuje vámi právě umístěná houba na mýtince. Kouzlo velké strategie se schovává v tom, že víla se svými kroky může zastavit na houbách protihráče a ten díky tomu také

WORMS: Desková hra

Asi většina z nás zná hru Worms. A s radostí zavzpomíná na hodiny hraní s přáteli. Ať už doma nebo v hodinách informatiky 😁 Ale jak dopadl převod této legendární hry do deskové podoby? Opravdu stojí za to, nebo se to jen veze na nové vlně, kdy se do deskové podoby převádí čím dál tím více PC her? Kvalita hry je na dobré úrovni, jak v kartách, tak i miniatur. Pravidla jsou poměrně jednoduchá a rychle vám přijdou do krve. 

Sledujte nás