Deskoherní klub Veltrusy

Palírna

Po silvestrovských oslavách nastal čas rozjet byznys v nově nabytém lihovaru ve hře PALÍRNA.

Ve hře začínáte se skromným lihovarem a pár mincemi. Postupně svůj podnik vylepšujete o nové vybavení, najímáte specialisty v oboru, kupujete suroviny, recepty na pálenky a to nejdůležitější (a nejlepší) pálíte alkoholické nápoje. Od samohonky, která nemusí obsahovat nic specifického a můžete s ní lehce zaplavit trh. Až po whisky zrající v dubových sudech, která časem získává příchutě a také nabývá na hodnotě. Za prodeje svých vypálených destilátů získáváte kromě peněz vítězné body. Na kvalitu pálenky má samozřejmě vliv i v čem ji skladujete a také do čeho jí poté rozlejete. Kvalitnější sudy nebo speciální lahve vám přinesou nějaké ty mince a body navíc. Na druhou stranu, pokud rozlejete svůj uzrálí rum do plastových lahví, není divu, že o nějaký ten bod naopak přijdete. A kdo jich má na konci hry nejvíce, stal se nejúspěšnejším výrobcem alkoholu.

Naše hra byla opravdu velmi vyrovnaná. Na začátku jsme se všichni vrhli na prodej levného pití abysme finančně trochu podpořili náš cíl vyrobit vzácný rodinný recept. Někteří z nás se neštítili prodávat samohonku v podstatě bez alkoholu s ještě trochu naředěnou. I zde však platí, že každý zboží má svýho kupce a tak jsme se mohli posunout k vylepšování zázemí a víc se zaměřit na výrobu kvalitnějších pálenek z oblasti, která nás zajímala. Skóre se přelévalo tak, jak jsme prodávali své zboží a ještě jsme se navzájem několikrát předběhli při závěrečném prodeji svých nejkvalitnějších výrobků. Hra nakonec skončila těsným rozdílem v poměru 106/99/96 bodů. Pro příště už určitě víme, že zde na každém bodu opravdu záleží.

Mikeš

Komentáře

Napsat komentář

Tagy

Poslední příspěvky

4. výjezdní hraní

Pro veliký úspěch jarního výjezdu jsme udělali podzimní opáčko, na stejném místě – Penzion Fulda, ve stejném počtu: 15 dospělých a 17 dětí, jen v trošku jiném složení. Část lidí už přijela ve čtvrtek, ti si dali v pátek procházku po naučné stezce svaté Barbory. Ač nás na konci zastihl déšť, tak jsme se vrátili s úsměvem na rtech a připraveni zasednout ke stolům a hrát. Vytěžili jsme i wellness v penzionu. V sobotu jsme se vydali na Černou horu

Vílí kruh

Nenechte se zmást na první pohled roztomilou hrou. U méně vyhraných hráčů tato hra zavaří nejednu hlavu. Vašim úkolem je stavět na své mýtince houbovou vesničku, která vám bude přinášet vítězné body. To by nebylo strategicky náročné, kdyby se vaše víla nepohybovala na kruhu po všech houbičkách v takovém počtu, který ukazuje vámi právě umístěná houba na mýtince. Kouzlo velké strategie se schovává v tom, že víla se svými kroky může zastavit na houbách protihráče a ten díky tomu také

WORMS: Desková hra

Asi většina z nás zná hru Worms. A s radostí zavzpomíná na hodiny hraní s přáteli. Ať už doma nebo v hodinách informatiky 😁 Ale jak dopadl převod této legendární hry do deskové podoby? Opravdu stojí za to, nebo se to jen veze na nové vlně, kdy se do deskové podoby převádí čím dál tím více PC her? Kvalita hry je na dobré úrovni, jak v kartách, tak i miniatur. Pravidla jsou poměrně jednoduchá a rychle vám přijdou do krve. 

Sledujte nás