Deskoherní klub Veltrusy

Mind MGMT

Rozšiřujeme sbírku našich her!
Do našeho klubu postupně přicházejí zakoupené nové hry, které se rozhodně hodí trochu představit.
Pro členy klubu jsou kdykoliv k zapůjčení, ostatní si je s námi mohou přijít zahrát na pravidelná hraní. Rádi vysvětlíme.

První z novinek, kterou jsme již měli šanci si zahrát je hra Mind MGMT od Fox in the box.

Mind MGMT je hra se skrytým pohybem, kde jeden hráč Náborář hraje proti ostatním hráčům Odpadlým agentům.
Hru je vhodné odstartovat výukovým scénářem, kde se naučíte základní pravidla hry a pochopíte, jak logicky spojovat získané informace o pohybu náboráře.
Takže jak to celé finguje? Po celé mapě jsou rozmístěny symboly – zajímavosti. Náborář má tajně vylosované 3 tyto zajímavosti a snaží se projít těmito místy, aby zde mohl narekrutovat své nové pomocné agenty.
V případě, že jich nasbírá daný počet, vyhrává hru. Anebo se nesmí nechat za celou hru chytit.
To je totiž úkol 4 Odpadlých agentů – v daném počtu tahů musí Náboráře vystopovat a zajmout. Mají k tomu ale jen pár možností – ptát se kolemjdoucích, zda Náborář prošel kolem konkrétních zajímavostí, případně na toto odhalené místo dojít a zjistit v jakém čase/kroku to bylo. Také je průběžně potřeba sledovat kolik agentů již Náborář zrekrutoval a ideálně vydedukovat na jakých symbolech k tomu dochází. Protože to vám napoví, kam se Náborář asi vydal dál.

Musím říct, že Honza s Petrem už od začátku předvedli bravurní dedukci a Náboráře se jim velmi rychle povedlo zahnat do rohu, kde ho pak včas zajali.
Pustili jsme se tedy do plné hry. Ta ještě neskutečně obohacuje základní principy. Náboráři přichází na pomoc 4 Nesmrtelní, kteří také dokáží získávat nové rekruty, ale co je nejvíc, tak dokáží blokovat symboly na které se Odpadlý agenti mohou ptát. Odpadlý agenti dostávají speciální mocné schopnosti a dokážou Nesmrtelné různě blokovat, napadat a zastrašovat. Hra úžasně nabere na obrátek. A zatímco u výukové lekce se zavaří mozek především Odpadlým hráčům, v plné hře se už vaří na obou stranách.

První plnou hru se klukům podařil majstrštyk a podle dvou indicií se jim již na samém začátku podařilo odhalit přesnou polohu Náboráře i skoro celou jeho cestu. Takže pak netrvalo dlouho aby ho zajali.
Druhou hru Náborář získal možnost otevřít si nový vyrovnávací balíček, kterých je v krabici celkem 14 a zase neskutečně zajímavě obohacují hru. Posilněný Náborář pak Odpadlé agenty vodil za nos a ty ani netušili kde se vlastně pohybuje. Dobře, v závěru měl na jednom místě namále, ale povedlo se mu zase frnknout pryč mimo dosah Odpadlých agentů. Vyhrál tedy na čas.

Je to skvělá, velmi zajímavá hra. Ale ten krásný obrázek na krabici tam není jen tak. Opravdu si během hry budete chtít vystřelit mozek z hlavy, protože myšlení samozřejmě bolí a tady u této hry to bolí opravdu hodně. Během hry budete neustále procházet všechny možnosti, kombinace, tahy, které můžete udělat nebo které může udělat soupeř abyste potvrdili, či vyvrátili určité teorie, které mohli nebo nemuseli nastat.
Ale je to skvělá výzva a neskutečně nás to bavilo, takže já se těším až otevřeme další balíček 😉

Komentáře

Napsat komentář

Tagy

Poslední příspěvky

4. výjezdní hraní

Pro veliký úspěch jarního výjezdu jsme udělali podzimní opáčko, na stejném místě – Penzion Fulda, ve stejném počtu: 15 dospělých a 17 dětí, jen v trošku jiném složení. Část lidí už přijela ve čtvrtek, ti si dali v pátek procházku po naučné stezce svaté Barbory. Ač nás na konci zastihl déšť, tak jsme se vrátili s úsměvem na rtech a připraveni zasednout ke stolům a hrát. Vytěžili jsme i wellness v penzionu. V sobotu jsme se vydali na Černou horu

Vílí kruh

Nenechte se zmást na první pohled roztomilou hrou. U méně vyhraných hráčů tato hra zavaří nejednu hlavu. Vašim úkolem je stavět na své mýtince houbovou vesničku, která vám bude přinášet vítězné body. To by nebylo strategicky náročné, kdyby se vaše víla nepohybovala na kruhu po všech houbičkách v takovém počtu, který ukazuje vámi právě umístěná houba na mýtince. Kouzlo velké strategie se schovává v tom, že víla se svými kroky může zastavit na houbách protihráče a ten díky tomu také

WORMS: Desková hra

Asi většina z nás zná hru Worms. A s radostí zavzpomíná na hodiny hraní s přáteli. Ať už doma nebo v hodinách informatiky 😁 Ale jak dopadl převod této legendární hry do deskové podoby? Opravdu stojí za to, nebo se to jen veze na nové vlně, kdy se do deskové podoby převádí čím dál tím více PC her? Kvalita hry je na dobré úrovni, jak v kartách, tak i miniatur. Pravidla jsou poměrně jednoduchá a rychle vám přijdou do krve. 

Sledujte nás